Asistența medicală – Cariera sigură și de impact, care nu poate fi înlocuită cu tehnologia

Asistența medicală vine cu multe beneficii pentru cei dornici să practice această meserie. Satisfacția reală de a ajuta oamenii să fie sănătoși, să aibă o viață mai bună și să prevină nevoia îngrijirilor medicale este un aspect care face această carieră de neînlocuit. Pe lângă impact, asistența medicală vine pentru cel care o practică și cu siguranța unei cariere care va fi mereu căutată.

În articolul de astăzi, vrem să-ți aducem mai multe informații prin care poți vedea impactul real al asistenței medicale. Hai să descoperi toate planurile pe care te poți dezvolta prin intermediul acestei cariere!

Impactul acțiunilor și satisfacția în carieră

Poate ai auzit că asistenții medicali sunt eroi. Îți aducem mai multe motive care povestesc  despre impactul zilnic pe care munca lor o aduce.

Potrivit World Health Organization, această meserie aduce mai multe beneficii pentru societate:

  • oferirea serviciilor de îngrijire sigure, de înaltă calitate, rentabile
  • motivarea oamenilor de a avea grijă de propria sănătate
  • asigură accesului egal către continuitatea îngrijirii
  • managementul condițiilor cronice sau de lungă durată
  • promovarea sănătății în toate etapele vieții

Asistenții medicali sunt esențiali în a răspunde provocărilor globale și actuale din domeniul sănătății, precum: îmbătrânirea populației, presiunea economică, migrarea popoarelor, deficitul forței de muncă sau inegalitățile de șansă.

Visezi ca meseria ta să aducă un impact real în lume și să aduci o contribuție în viețile oamenilor? Deja ne putem imagina cariera ta în asistență medicală. 83% din asistenții medicali sunt mulțumiți de alegerea carierei lor, conform Nurse Journal, iar tu poți fi unul dintre ei!

Carieră sigură, care nu poate fi înlocuită de tehnologie

În primul rând, asistența medicală este parte din domeniul medical și al sănătății, care va fi mereu necesar pentru societate. Statisticele susțin și ele acest fapt: serviciile de sănătate sunt ultimele când vine vorba de industriile care sunt la risc de a deveni automatizate, la nivelul Uniunii Europene. Domeniul medical este locul 2 în topul joburilor de viitor din România, cu un estimat de 192.996 de poziții deschise în următorii ani

135.056 de asistenți medicali erau angajați în România în anul 2015 – 44% din totalul personalului sanitar. În 2017 numărul a crescut la 323.689, conform INS. În continuare, există la nivel global un deficit de 6 milioane de asistenți medicali. Avem încredere că tu vei fi următorul!

Obții multe direcții pe care să te poți specializa 

Ca Asistent Medical Generalist, poți să alegi ulterior în care domeniu te specializezi! În plus, cariera ta poate dispune de mai multe medii, nu doar spitalul sau clinicile. Acestea sunt o parte din direcțiile pe care le ai la dispoziție:

Comunitate: tratezi, educi și ajuți oamenii 

Urgențe: ai grijă de pacienții în situații cauzate de traume sau răni

Familie: ai grijă de gravide, copii sau bătrâni

Termen-lung: ai grijă de pacienții cu boli sau condiții cronice

Management: lucrezi pentru calitatea în domeniul sănătății

Chirurgical: ajuți pacienții înainte, în timpul și după procedurile medicale

Când vine vorba de cele mai bine plătite specializări pentru asistenții medicali, MediJobs a clasat specializările în felul următor:

  1. Asistent Medical ATI – Chirurgie Cardiovasculară

Cererea este foarte mare pentru asistenții medicali cu experiență de minim 3-5 ani în anestezie, dar și reanimare. in domeniul chirurgie cardiovasculare. Conform MediJobs, spitalele private oferă între până la 5500 lei net pentru un expert pe această secție.

  1. Asistent Medical Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Estetică

Pentru un job bine plătit și cu un program clasic de lucru, o soluție ar fi să te specializezi în chirurgie plastică. Clinicile private care oferă servicii de estetică au oferte care pot depăși 4500 lei net.

  1. Asistent Medical Terapie Intensivă Neonatală

Pentru secțiile de nou-născuți se caută pregătirea teoretică foarte bună, dar și soft skill-uri ca: empatie, grija nemărginită, ocrotire față de bebeluși. Conform MediJobs, pentru un asistent cu o experiență de peste 5 ani, ofertele ajung și la 5000 lei net.

  1. Asistent Medical Pediatrie

Pediatria poate fi considerată o secție roză, însă nu oricine are puterea să lucreze alături de copii bolnavi. Asistenții cu experiență de minim 3 ani în această specializare sunt extrem de căutați la privat, veniturile estimate depășind 5000 lei net.

  1. Asistent Medical Obstetrică – Ginecologie și Fertilizare în Vitro

Această zonă s-a modernizat major în ultimii 10 ani. Pentru un astfel de post se caută asistenți specializați în Obstetrică – Ginecologie, cu experiență de cel puțin 2-3 ani. Programul normal este luni-vineri, fără ture de noapte, dar unele intervenții pot avea loc și în weekend. Salariile pentru un astfel de post ajung la 3500 lei net.

Vrei să începi primii pași către asistența medicală și să vezi dacă este cariera care ți se potrivește? Te invităm la workshop-ul nostru gratuit și online de pe 13 august, în care înveți un skill de nelipsit: acordarea asistenței medicale. În plus, după finalizarea workshop-ului, primești și o diplomă de la noi!

Detalii și înscrierea aici! 

Toate articolele