Asistenți medicali compleți: de ce să le urmezi exemplul

Ce transformă un asistent medical într-un asistent medical complet? De ce ar trebui să devii asistent medical și, mai mult decât atât, ce calități te recomandă pentru a urma această profesie? Citește articolul nostru și află de la Cătălina Ciobanu, Monica Muscalu și Adriana Florică toate aceste lucruri:

Cătălina Ciobanu, Asistent Medical ATI

Cătălina Ciobanu, Asistent Medical ATI

„Sunt Cătălina Ciobanu, asistent medical Anestezie si Terapie Intensiva, șef de tură în Maternitatea REGINA MARIA Băneasa și Senior Trainer for Professionals în cadrul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali. În Rețeaua Privată REGINA MARIA lucrez de 7 ani și activez ca asistent medical de 9 ani. Am simțit că vreau să mă fac asistentă medicală de mică. Tot timpul îmi rugăm părinții să cumpere o trusă medicală de asistentă, îngrijeam păpușile, le făceam injecții și le dădeam pastile. Daca nu simți asta, îți va fi greu să faci față acestei profesii. Îți trebuie ceva din interior, unii ii spun vocație, pentru a putea profesa ca asistent medical.

Meseria de asistent medical este despre provocări și, în același timp, despre pasiune. Tot timpul simt că am făcut alegerea potrivita în ceea ce privește cariera, pentru că această profesie are un anumit spirit de aventură și adrenalină care îmi oferă împlinire în fiecare zi. De fiecare dată, vii în contact cu noi cazuri, diferite din punct de vedere al gravității, iar eu sunt încântată de tot ce înseamnă nou și ador sa fiu înconjurată de oameni, să le pot fi de ajutor.

Încurajez tinerii să devină asistenți medicali pentru că este o carieră complexă, atât din punct de vedere al efectuării tehnicilor medicale în sine, al respectării protocoalelor, cât și al atitudinii, al implicării, al luării deciziilor și al asumării responsabilităților muncii. Lupta zilnică împotriva bolilor face această meserie specială, iar ce o face de neînlocuit sunt victoriile câștigate în această luptă. Pe mine m-a dezvoltat foarte mult profesional, dar și în plan personal.”

Monica Muscalu – Asistent Șef Obstetrică-Ginecologie

Monica Muscalu – Asistent Șef Obstetrică-Ginecologie

”Cu mult drag sunt asistent medical / moașă din anul 1995. În cadrul Rețelei REGINA MARIA lucrez din anul 2011. Am acumulat o experiență vastă în spitalul de stat, am avut o șansa să arat acest aspect în cadrul Spitalului REGINA MARIA Băneasa.

Am ales profesia de asistent medical datorită mamei mele care m-a văzut practicând această frumoasă meserie. Timpul a dovedit că alegerea a fost foarte bună. Momentul în care vezi un zâmbet de la un pacient, coleg sau doctor, momentul în care primești un mulțumesc, este momentul în care știi că profesia aleasă, este foarte potrivită pentru tine.

Simpla dorință de a face bine spune multe despre o persoană, iar dacă tinerii au această dorință cu siguranță vor putea deveni asistenți medicali de succes.”

Adriana Florică, Asistent Medical Neonatologie

Adriana Florică, Asistent Medical Neonatologie

„Numele meu este Adriana Florică și sunt asistent medical de Neonatologie de 20 de ani. Am început într-un spital de stat, iar din 2008 sunt în Maternitatea REGINA MARIA Băneasa. Am lucrat ca asistent de terapie intensiva neonatală, iar din noiembrie 2017 sunt asistent șef neonatologie-normoponderali.

De ce am ales această meserie?

Asta mi-am dorit dintotdeauna. Mi se pare ca mi se potrivește și dacă dintr-un motiv sau altul ar trebui sa o iau de la capăt, cu siguranța aș alege să fac același lucru. Cred cu tărie că atunci când faci un lucru care îți place, oricât de greu ar fi, ți se pare mai ușor, iar eu fac exact ce îmi place. Fiecare copil pus în brațele mamei sale este o mulțumire, iar acum încerc să conduc cât mai bine o echipa de oameni tineri și fiecare pas înainte făcut de ei îmi aduce împlinire sufletească.”

Pe tine ce te motivează să devii asistent medical? Ce se află în spatele visului tău? Urmărește-ne pentru mai multe povești cu și despre asistenți medicali și nu uita să te înscrii la evenimentele noastre AICI.

Toate articolele