Investește în tine: avantajele asistentului medical

Poți să-ți imaginezi cum ar fi dacă ar trebui să iei decizii cu ochii închiși, fără să te informezi? Cu siguranță nu ne-am dori să trăim într-o astfel de lume! Este important să ne cântărim opțiunile, să alegem responsabil și să gândim pe termen lung. 

Pentru că știm că ne apropiem cu pași repezi de perioada simulărilor pentru bacalaureat, dar și de examenul propriu-zis, ne-am gândit să timpul tău este limitat, așa că am cules pentru tine câteva avantaje – și totodată motive –  pentru care ți-ai putea dori să devii asistent medical:

  1. Profesie de viitor

Un studiul realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Învățământului Vocațional (CEDEFOP) arată că domeniul medical este pe locul 2 în topul joburilor de viitor din România, cu un estimat de 192.996 de poziții deschise în următorii ani. Cât despre clasamentul la nivel internațional, asistența medicală se află pe primul loc, conform Money Crashers. În plus, un studiu realizat de Skills Panorama arată că serviciile de sănătate sunt ultimele când vine vorba de industriile din UE care sunt la risc de a deveni automatizate, având în vedere că mașinile nu pot substitui empatia și comunicarea de care dă dovadă o ființă.

  1. Gamă largă de specialități

Indiferent de mediul în care alegi să lucrezi, asistența medicală îți pune la dispoziție o mare varietate de specializări, iar fiecare dintre ele îți permit să înveți și să te dezvolți foarte mult. 

  1. Factorul social: munca în echipă și relațiile interpersonale

Asistenții medicali lucrează înconjurați de oameni, fie că vorbim de pacienți sau de alte cadre medicale. Lucrul în echipă este la ordinea zilei, iar obiectivele tuturor sunt comune: vindecarea pacienților și asigurarea unor condiții optime de îngrijire a pacienților. Cânt despre relațiile interpersonale, acestea primează deoarece de cele mai multe ori între asistenți și pacienți se leagă conversații ce au ca scop crearea unui mediu plăcut pentru ambele tabere.

  1. Activitate diversificată

Ca asistent medical poți îndeplini o varietate de sarcini. De la a întâmpina pacienții de la recepție, la munca de birou și evidența facturilor, fișelor și a formularelor asigurărilor de sănătate nu e cale lungă până la a avea grijă de pacienți, a steriliza materiale sau a îndeplini sarcini mai complicate, cum ar fi asistarea medicilor la intervenții chirurgicale. 

  1. Salariu atractiv

Nu e de mirare că un astfel de job vine cu o recompensă în bani pe măsură. Meseria de asistent medical este pe locul 1 în topul celor mai bine plătite meserii de viitor, conform Business Insider. În plus, pentru personalul sanitar, oportunitățile de angajare sunt dintre cele mai diversificate. Spitalele, clinicile și policlinicile funcționează atât în regim de stat, cât și în rețeaua medicală privată atât în țară, cât și peste hotare.

Toate articolele