Cea mai modernă facultate pentru asistenți medicali – Te bucuri de 75% învățare practică și de centrul de simulare de ultima generație!

Practica este printre cele mai importante părți din procesul nostru de învățare. Ea ne ajută nu doar să reținem ceea ce studiăm, ci mai ales, să înțelegem cu adevărat procesele și informațiile studiate. Stiința arată că 75% din ce învățăm provine din experiențe practice, 50% din discuții de grup, 30% din demonstrații și doar 5% din învățarea teoretică.

De aceea, 75% din timpul tău ca student la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este petrecut în practică. Pentru a accelera procesul tău de învățare, ne asigurăm că primești o experiență de studiu complexă, care te va pregăti cu adevărat pentru cariera ta ca asistent medical! Citește în articolul nostru modurile exacte prin care realizăm acest lucru: 

Cum se vor realiza cursurile practice?

Pe parcursul celor 3 ani de facultate, vei efectua practica în centrul de simulare de 1000 m2 dedicat instruirii asistenților medicali, în cadrul spitalului Ponderas. Cursurile practice sunt ghidate de către un asistent medical senior sau de către un profesor de la Coventry University din Marea Britanie. Practica se desfășoară în grupuri de câte minim 3 și maxim 8 studenți, în funcție de tehnica sau manevrele abordate.

Metoda de predare presupune demonstrație, urmată de exersare individuală. Cea mai complexă experiență în centrul de training va fi simularea pe un manechin high-tech de înaltă fidelitate. Pornind de la un scenariu real, ai șansa să înveți să identifici normalitatea funcțiilor vitale sau procedurile  necesare în situația de deteriorare rapidă al pacientului (problem solving situation). În acest centru, înveți, încerci și exersezi manevre medicale specifice și tot aici vei susține examenele.

Pe parcursul celor 3 ani de studii, ai 6 semestre de practică. Ele durează între 9 și 10 săptămâni consecutive. În fiecare semestru de practică, ești alocat către un alt departament medical sau secție, pentru a putea experimenta și descoperi cât mai multe domenii. Ai şansa să descoperi 6 spitale, 44 de policlinici, 3 maternități, 23 de centre de imagistică și 35 de laboratoare medicale pe parcursul studiilor. În total, poți explora peste 15 secţii medicale şi 45 de specializări. Astfel, îţi va fi mai uşor să afli unde vrei să lucrezi după finalizarea studiilor! În ultimul an de studiu, unul dintre cele 2 semestre de practică va avea rol de management și ai șansa de a te întoarce în departamentul preferat. 

Pentru fiecare stagiu de practică, vei avea desemnat un asistent medical senior ca mentor, care te va ghida pe toata perioada. Fiecare stagiu de practică se concentrează pe un alt set de abilități și cunoștințe și vizează un set specific de competențe. Le dobândești participând activ și oferind ajutor, alături de personalul medical.

Stagiile de practică clinică se finalizează cu un portofoliu, care trebuie semnat de mentorul tău.

Pentru o experiență și mai diversă, poți alege să studiezi un semestru în UK la Coventry University, facultatea care ne este partener educațional și care îți oferă diploma atestată internațional. În această experiență, participi la cursuri cu studenții facultății de Nursing, locuiești în campus și faci practica într-un spital din NHS (National Health Service UK). 

Experiența ta practică se scrie și prin proiectele în colaborare cu studenții din Marea Britanie. Pe parcursul celor 3 ani de studii, ai adesea proiecte în colaborare cu studenți de la Coventry University. Echipele vor fi mixte, iar ceilalți studenți pot să provină din multe alte țări. La final, proiectele sunt evaluate de echipe de profesori români și britanici.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le poți avea ca student la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali. Aplică acum pentru a beneficia de cea mai practică experiență de studiu și pentru a-ți construi cariera învățând direct de la cei mai buni experți din domeniu. Asigură-ți locul și aplică până pe 30 aprilie pentru a accesa bursele noastre, care te pot ajuta să acoperi taxa de școlarizare!

Toate articolele
Icon Subscribe Descarcă broșura!