Ce poți învăța la ENA și cum te ajută în cariera de asistent medical

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali utilizează o gamă variată de cursuri practice adaptate stilurilor studenților de învățare. De la sesiuni de lectură, la seminare și laboratoare, toate modulele sunt necesare pentru ca la finalul studiilor să devii un asistent medical profesionist. Fiecare an de studiu are cel puțin două module practice (10 săptămâni  / modul) în una din secțiile Rețelei Private de Sănătate REGINA MARIA. Pentru fiecare sesiune de practică, studenții au un mentor care îi va ghida în experiența de învățare.

Ești curios să afli ce învață studenții noștri în primul an? Take a look:

Scientific Foundations of Nursing Practice – Acest modul are scopul de a introduce baza științifică a asistenței medicale. Cum te ajută? Îți oferă posibilitatea de a-ți dezvolta cunoștințele despre anatomia și fiziologia corpului uman. În plus, vei explora principiile microbiologiei, psihologiei, sociologiei, farmaciei, iar o serie de disfuncții fiziologice asociate unor domenii specifice de practică vor fi incluse. Vei examina tratamente farmaceutice asociate unor condiții comune.

Fundamental Skills for Person and Family Centred Practice –  Scopul acestui curs este de a forma skill-urile necesare studenților pentru practica centrată pe persoană și familie. Vei învăța concepte și teorii relevante pentru evaluarea stării de sănătate de-a lungul vieții, într-o serie de reguli de îngrijire în domeniile asistenței medicale. Dobândirea abilităților clinice stă la baza factorilor de îngrijire ce vor fi predați, motiv pentru care campusul este practic simularea unui spital cu echipamente ultramoderne. 

Study Skills for Evidence Based Practice – Acest modul își propune să dezvolte abilitățile de scriere academice ale studentului, abilitatea de gândire critică și practica reflexivă. La acest curs toți studenții învață abilități de calcul și organizatorice, cruciale pentru siguranța și bunăstarea pacienților. 

Foundations of Evidence Informed Practice – Acest modul este despre practică bazată pe cercetarea în domeniul asistenței medicale. Vei învăța de ce este necesară cercetarea pentru a contribui la fundamentarea cunoștințelor din domeniul asistenței medicale. Vei dobândi o înțelegere fundamentală a diverselor abordări metodologice și a procesului de cercetare, iar abilitățile de evaluare a dovezilor și cercetării vor fi explorate și dezvoltate.

Health and Wellbeing in the Community – Acest curs îi ajută pe studenți să dezvolte cunoștințe și să înțeleagă factorii sociali, politico-economici, culturali și de mediu care influențează sănătatea și bunăstarea individuală și a comunității. Modulul se va baza pe inițiative cheie internaționale, naționale și locale pentru a sprijini învățarea și va avea loc într-un context interprofesional. Vei explora conceptele de bunăstare, dizabilități, afecțiuni și boli, etică în sănătate. Pe măsură ce elevii progresează prin modul, vor dezvolta capacități interprofesionale de comunicare, luarea deciziilor și lucru în echipă, permițându-le să practice și să promoveze conversații sănătoase despre stilul de viață. 

Practice modules – Dezvoltă valorile profesionale, atitudinile și comportamentele necesare pentru a oferi îngrijire sigură și eficientă, holistică centrată pe persoană. Acesta acoperă conceptele cheie de asistență medicală, îngrijire și abilități clinice, precum și factori care influențează îngrijirea.

  • Introduction to the Foundations of Nursing Practice (Practică 1) & The Foundations of Nursing Practice (Practică 2) 

Vrei să afli mai multe despre următorii ani de studiu? Aruncă o privire aici!

Toate articolele