Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă primul program de studii universitare pentru asistenți medicali, cu diplomă de la o universitate internațională EN

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și Grupul EDUCATIVA, în colaborare cu Coventry University, deschid Academia Europeană pentru Asistenți Medicali! Împreună cu OAMGMAMR (Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România), începem o campanie națională pentru atragerea tinerilor către această profesie.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și Grupul EDUCATIVA anunță lansarea primului program academic dedicat asistenților medicali, cu diplomă oferită de o facultate internațională. Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este fondată în colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din Marea Britanie și oferă un program de licență de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, ce asigură absolvenților șansa unui job garantat în țara lor.

“Investiția în acest proiect este de peste 2 milioane de euro și este o investiție în viitorul României și în acei tineri care vor o carieră într-o profesie vocațională, în cei care își doresc să devină lideri ai unor echipe medicale într-un sistem aflat în continuă creștere. Facultatea le va oferi tinerilor posibilitatea de a beneficia de dotări moderne, acces la training și resurse care imită în cel mai înalt grad situațiile de viață reală, punând la dispoziția studenților resursele materiale, umane și facilitățile necesare pentru o formare profesională de cea mai bună calitate. Am găsit în Coventry University un partener excelent pentru a ne raporta la standardele cele mai înalte în ceea ce privește sistemul de învățare, iar împreună ne dorim să punem această meserie într-un loc în care să îi fie într-adevăr recunoscută importanța și valoarea.“, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă începând din septembrie 2020 un program de licență de 3 ani, livrat de Coventry University în limba engleză, fiind similar cu cel pe care îl urmează asistenții medicali din Marea Britanie. Studenții admiși beneficiază de îndrumarea profesorilor britanici de la Coventry University, recunoscută ca Gold Standard în 2019 în învățare și predare și universitatea a cărei facultate de asistenți medicali și moașe este considerată a treia din Marea Britanie, conform Guardian 2019.

“Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă tinerilor din România acces nemijlocit la un program educațional care se distinge prin cel mai bun model de predare-învățare, cele mai moderne facilități de training, cele mai multe resurse academice și oportunități de practică, toate furnizate de cea mai bună universitate modernă din Marea Britanie și armonizate cu cerințele instituției naționale de formare a asistenților – OAMGMAMR. În plus, angajamentul nostru este ca orice tânăr din România care se califică pentru admiterea în program să poată parcurge și finaliza studiile indiferent de situația financiară a familiei din care provine. În acest sens, venim în întâmpinarea viitorilor noștri studenți cu o paletă completă de soluții financiare, printre care: un program generos de burse de performanță și sociale, job part-time pe durata studiilor, program de creditare.”, a declarat Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului EDUCATIVA.

“Suntem bucuroși să ne alăturam unui demers care urmărește să atragă o categorie nouă de tineri pentru a urma cariera de asistenți medicali, recunoscând astfel valoarea și importanța pe care această profesie o are în România și oriunde în lume. Susținem orice inițiativă care urmărește creșterea calității îngrijirilor de sănătate prin investiția în programe de formare profesională la standarde înalte.“, a menționat Mircea Timofte, Președintele OAMGMAMR.


În același timp, Academia are ca obiectiv formarea unor oameni pregătiți să devină lideri în cadrul organizațiilor medicale, viitori manageri capabili să ridice nivelul asistenței medicale în sistemul medical. Modelul educațional al Academiei presupune ca 75% din învățare să se întâmple în practică, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studenților educație modernă la standarde internaționale. Absolvenții vor putea lucra în cadrul rețelei sau oriunde altundeva în sistemul de stat sau privat, în Romania sau în străinătate.

“Suntem bucuroși să colaborăm cu Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și Grupul EDUCATIVA pentru proiectul comun al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali. La Coventry University le insuflăm studenților pasiunea pentru îngrijirea pacienților și a familiilor lor, ca parte a unui sistem care promovează atât sănătatea, cât și starea lor de bine. De asemenea, promovăm învățarea prin experimentare și simulare pentru a aduce realitatea cât mai aproape de studenți, principii pe care le vom replica și în noua academie.”, a declarat prof. Lisa Bayliss-Pratt, Pro-Vice-Chancellor, Faculty of Health and Life Science din cadrul Coventry University.

În anul 2020, declarat de Oganizația Mondială a Sănătății ca fiind anul asistentei medicale și al moașei, REGINA MARIA, Grupul EDUCATIVA, OAMGMAMR și Coventry University demarează un parteneriat pentru a atrage mii de tineri către profesia de asistenți medicali. Inițiativele cuprind, printre altele, lansarea unui program de licență dedicat asistenților medicali juniori, care vor fi instruiți de către Coventry University chiar în Romania, precum și o campanie națională de comunicare, cu activități în 263 de licee, care va inspira mai mulți tineri să aleagă această carieră.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților. Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale. REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți

Despre EDUCATIVA
Grupul EDUCATIVA dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută anual peste 30.000 elevi, studenți și profesori să descopere și să beneficieze de cele mai bune oportunități de dezvoltare personală și profesională în România sau în străinătate.

Primul deceniu de activitate al Grupului EDUCATIVA s-a remarcat prin dezvoltarea RIUF – Romanian International University Fair – cel mai mare eveniment educațional din Europa Centrală și de Est, a serviciilor de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA și a platformelor online www.Optiuni.ro și www.AdmitereOnline.ro. În ultimii 5 ani, Grupul EDUCATIVA s-a concentrat preponderent pe lansarea și dezvoltarea The Entrepreneurship Academy (în calitate de co-fondator) și a FINS – prima companie dedicată soluțiilor financiare pentru studenți.

Despre COVENTRY UNIVERSITY
Coventry University este universitatea britanică cu cei mai mulți studenți internaționali în afara campusurilor britanice, având peste 16.000 de studenți și zeci de programe de studii care se desfășoară în alte țări, poziționată constant în topul universităților de asistență medicală în UK. Deține “Gold Standard Award” pentru calitatea excepțională a predării, este a doua cea mai bună universitate din UK din perspectiva satisfacției studenților, iar 96% din asistenții medicali calificați acolo lucrează în domeniu la 6 luni după finalizarea studiilor.

Toate articolele
Icon Subscribe Download the brochure!