Întrebări și răspunsuri

#acreditare

1. Unde este sediul Academiei?

Sediul Academiei este in cadrul Spitalului Ponderas, Strada Nicolae G. Caramfil 85A, Bucuresti, cod postal 014142.

#

Daca esti admis, trebuie sa iti confirmi locul in maxim 2 saptamani, raspunzand prin mail sau telefon la scrisoarea primita dn partea noastra. Raspunsul tau poate fi unul pozitiv (Accept si imi confirm locul), sau unul negativ (Nu accept oferta). Confirmarea locului implica si plata unei taxe de confirmare.

# #

Se aplica pe parcursul intregului an, insa au prioritate la bursele de sustinere aplicatiile primite pana la finalul lunii aprilie (pentru prima parte a alocarii burselor), respectiv pana la finalul lunii iunie (pentru a doua parte a alocarii burselor).

# #

Interviul este o discutie prin Skype, telefon, sau fata in fata, in limba romana, cu scopul de a te cunoaste mai bine si de a valida diverse aspecte care tin de aplicatia ta online (elemente din eseul de motivatie personala, sau aspecte legate de experienta academica si extrascolara). De asemenea, este o prima oportunitate de a incepe o comunicare deshisa cu tine, comunicare pe care vrem sa o pastram pe intreg procesul de admitere si ulterior, pe toata perioada studiilor tale.

# # #

Dupa absolvirea programului de studiu si obtinerea avizului de libera practica din partea OAMMR, poti opta pentru orice sectie medicala va fi disponibila atunci. Noi iti vom pune la dispozitie o lista cu posturile deshise la momentul respectiv, iar tu poti sa optezi pentru acel/acele post/uri pe care il/le preferi. In functie de optiunea ta, dar si de competentele tale profesionale, vei fi alocat pe o anumita sectie, in urma unui interviu cu un reprezentant al departamentului de recrutare din cadrul REGINA MARIA.

# # # #

Plafonul pentru venitul familial este de 4000 Ron/ net/ luna.

# # # #

Da, poti sa lucrezi atat la stat, cat si la privat.

# # #

Da, daca optezi pentru acest lucru la inceputul anului 1 de studiu, prin semnarea unui pre-contract de munca cu REGINA MARIA.

# # #

Diploma Academiei este o diploma de studii universitare – adica un nivel academic mai inalt decat scoala postliceala. Mai exact, este o diploma echivalenta cu cea de la Facultatea Carol Davila, specializarea Asistent Medical Generalist.

# # #

Programul este acreditat in Marea Britanie, iar diploma va putea fi echivalata in Romania.

# # #

Pentru ca academia este acreditata de Coventry University din Marea Britanie. Pentru a fi facultate, institutia ar trebui acreditata de Ministerul Educatiei din Romania.

# #

Da, se poate. Chiar daca exista anumite conditii de admitere, se poate face exceptie de la ele, cu conditia de a identifica alte modalitati prin care poti demontra nivelul cerut de limba engleza, cu ajutorul nostru. Alte modalitati de a indeplini conditiile pe nivelul de engeza pot fi: Interviu in limba engleza, un test aditional de limba engleza, un curs suplimentar de limba engleza, un test recunoscut international (IELTS, CAE, Toefl).

# # #

Anul universitar incepe in data de 7 Septembrie 2020. Anul acesta, data fiind situatia cauzata de pandemia de Coronavirus, este posibil sa se decaleze inceperea noului an universitar, insa toate modificarile vor fi anuntate pe site-ul academiei, nursing-academy.eu.

# # #

Structura anului universitar este o combinatie de module teoretice (aprox 25%), cu module practice (aprox 75%). Practica se imparte in doua categorii: practica manevrelor invazive pe pacient, care se desfasoara in Centrul de Training si Simulare din cadrul Spitalului Ponderas, respectiv practica manevrelor neinvazive pe pacient, care se desfasoara la patul pacientului, in diverse sectii de spital si policlinici REGINA MARIA. 

Toate informatiile referitoare la denumirea modulelor teoretice si practice vor fi disponibile pe site, insa in momentul acesta, datorita pandemiei de Coronavirus, pentru siguranta viitorilor nostri studenti, este posibil sa regandim intreaga structura a anului univeristar si sa comunicam modificarile atat pe site, cat si direct cu el.

# # #

Practica este integrata in programa oferita de Academie si nu se plateste separat.

# # #

Taxa se poate achita in doua rate. Prima rata se plateste in momentul primirii acceptului final din partea Academiei (dupa Bacalaureat, cand iti vei confirma locul). A doua rata se plateste la mijlocului primului an de studiu.

# # #

Daca esti din provincie, poti cauta online sau printr-o agentie imobiliara un apartament sau garsoniera pe care sa il/o inchiriezi, pe cont propriu sau alaturi de un alt coleg/a. Costurile de chirie ar trebui sa varieze intre 150 si 200 Eur/luna.

Alternativa la optiunea de mai sus este o camera in cadrul unui camin privat. Poti opta pentru o camera single sau una double, iar preturile variaza intre 150 si 350 Eur. Ocuparea locurilor în cămin se face în ordinea înscrierilor. O lista a caminelor private din Bucuresti se poate gasi pe site-ul caminestudentesti.ro.

# # #
Icon Subscribe Descarcă broșura