Experiența de student în cel mai modern campus medical: povestea Lucianei

Ai decis că asistența medicală e cariera pe care o vei urma? Atunci tot ce îți rămâne de făcut e să alegi un program de studii pe măsura pasiunii tale!

Luciana Banu este studentă în anul doi la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și îți povestește totul despre experiența ei, alegerea facultății și impresiile din primii ani de studiu.

1. De ce ai ales asistența medicală ca domeniu de studiu după ce ai lucrat în alt domeniu?
Pandemia și-a pus amprenta în viața tuturor. De aceea, privesc cu optimism această decizie de a deveni asistent medical generalist. Am ales să optez pentru această meserie întrucât îmi oferă o securitate pe termen lung și oportunități atât în România, cât și în afara țării. 

2. Ce te-a făcut sa alegi Academie Europeana pentru Asistenți Medicali?
Am vrut să obțin un loc în cadrul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali deoarece oferă o mulțime de beneficii. Câteva dintre acestea sunt: practică în proporție de 75% în cadrul spitalelor/clinicilor din Rețeaua REGINA MARIA; un centru de simulare performant cu toate echipamentele necesare pentru dezvoltarea profesională; un contract de muncă asigurat după finalizarea celor 3 ani de studii; șansa de a obține mai multe burse, un mare ajutor din punct de vedere financiar.

3. Cum ți se par cursurile? Cum ți s-a părut primul an de studiu?
Primul an de studiu a fost complex. Am fost fascinată de cursuri datorită profesorilor și a mentorilor care au venit în sprijinul nostru. Centrul de simulare este adaptat la cele mai înalte standarde și implică o imitare a unui proces de viață reală, într-un mediu controlat. Prin urmare, îți oferă oportunitatea de a-ți dezvolta abilități cheie, prin încercări și erori într-un cadru sigur, înainte de a trece la practica în spitale. 

 
4. Cum ai descrie experiența practicii în spitalele Regina Maria?
Sesiunile de practica desfășurate pe departamentele de Chirurgie Generală, Oncologie, Maternitate au fost intense deoarece am dobândit cunoștințe valoroase și am participat alături de echipa secției la intervențiile postoperatorii ale pacienților. Mentorii vin în sprijinul meu, oferind suport continuu și de asemenea, explică pas cu pas toate procedurile medicale. Este o plăcere să învăț practic, alături de mentorii desemnați de Academie. 

 
5. Ce sfaturi ai pentru viitorii studenți?
Îi încurajez sa aleagă Academia Europeană pentru Asistenți Medicali deoarece vor avea posibilitatea de a acumula cunoștințe medicale practice, fiind îndrumați pe toată perioada studiilor de mentorii facultății. E un mare avantaj, fiind singura facultate din România care oferă sesiuni de mentorat studenților.

Vrei să începi primii pași către asistența medicală și să vezi dacă este cariera care ți se potrivește?
Vino la Săptămâna Altfel, între 12-14 aprilie. Dacă nu ești din București, te poți înscrie oricând la evenimentele noastre online de AICI.💻

See you soon!👋🏻

Toate articolele