Importanța meseriei de asistent medical și cum poți afla dacă este cariera pentru tine

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) declară că planeta duce lipsă de aproape 6 milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale. Aproximativ 28 de milioane de asistenţi medicali profesionişti îşi practică meseria la nivel global. Între 2014 şi 2018, numărul lor a crescut cu 4.7 milioane, însă rămâne cu un deficit de 5.9 milioane.

Asistentul medical are un rolul important în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și pentru consilierea și informarea acestora. ONU, Nursing Now şi Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) subliniază rolul crucial al asistenţilor medicali profesionişti, care reprezintă mai mult de jumătate din personalul medical. „Asistenții sunt coloana vertebrală a sistemelor de sănătate”, a declarat directorului general al OMS.

„Îngrijirea bolnavilor e una dintre cele mai grele ocupaţii. Compasiunea ar putea constitui motivaţia, însă cunoaşterea este singura forţă care dă rezultate“, spunea Mary Adelaide Nutting în 1925, prima profesoară de nursing din lume. De aceea, pentru a urma o carieră în nursing, ai nevoie de un program de studii cât mai practic și complet.

CareerAddict a numit în 2019 nursing-ul ca #1 domeniu de studiu de urmat la facultate și #4 cel mai căutat domeniu la nivel global pentru anul 2018. În majoritatea țărilor, cariera în domeniul asistenței medicale a devenit din ce în ce mai profesionistă în ultimii ani, ruta profesională tradițională fiind eliminată treptat; ca urmare, asistența medicale necesită acum cursuri de facultate pentru a deveni licențiat și înregistrat, ceea ce face diploma în de asistență medicală extrem de valoroasă. 

Chiar dacă ai pasiune pentru domeniul medical și te-ai gândit la această carieră, poate că te întrebi în continuare dacă ți se potrivește. Sau, poate că vrei să afli mai multe despre ce presupune mai exact această profesie. Venim în sprijinul tău și te ajutăm să descoperi toate acestea la evenimentele de Open Doors ale Academiei Europene pentru Asistenți Medicali. 

De ce este important să te bucuri de această oportunitate? În primul rând, trebuie să te asiguri că vei alege un parcurs care ți se potrivește și din punct de vedere al abilităților pe care vrei să le folosești, și din perspectiva soft skill-urilor de care dispui. Meseria de asistent medical este frumoasă, însă presupune printre altele și flexibilitate, puterea de a depune efort oricând este nevoie pentru pacienți, empatie și pasiune pentru a salva vieți.

Profită de această șansă pentru a vedea dacă te imaginezi pe viitor în acest domeniu. Am pregătit pentru tine evenimentele în care vei avea ocazia să vizualizezi spațiile din cadrul spitalelor și clinicilor, să cunoști asistenți medicali din Rețeaua REGINA MARIA și să afli direct de la ei ce presupune această carieră. Aceștia îți vor răspunde la toate întrebările și povesti din propria lor experiență, atât din țară cât și din afară.

Dacă te decizi că acesta este parcursul profesional pe care vrei să îl urmezi, te felicităm și îți oferim cel mai bun suport educațional pentru acest obiectiv! La eveniment vei putea afla și cum aplici la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, cea mai modernă facultate din România pe acest domeniu. În plus, la eveniment vei putea discuta direct și cu echipa facultății, printre care și admissions manager și experții din Rețeaua REGINA MARIA care îți vor fi profesori.

Pentru a-ți aduce în continuare această oportunitate, evenimentele Open Doors ale facultății noastre au loc în această perioadă online. Te bucuri însă în continuare de aceleași avantaje!

Agenda evenimentelor Virtual Open Doors este:

– Opening session 

– Cum este să lucrezi într-un spital modern 

– Tur Virtual

– Ce înseamnă de fapt meseria de asistent medical – Mit și Adevăr  

– Ce este Academia Europeană pentru Asistenți Medicali 

– Model educațional

– Q&A session 

– Feedback

Evenimentele au loc online, marțea, între orele 17:00 și 18:00. Poți accesa direct aici link-urile de înscrie pentru următoarele evenimente: 28 aprilie, 5 mai, 19 mai, 2 iunie. După înscriere, vei primi detaliile pentru a accesa webinarul. 

Toate articolele