Induction Week – A doua generație de studenți a început anul universitar la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali pregătește noua generație de specialiști medicali cu ajutorul celor mai buni experți / profesori din țară în cel mai modern campus medical din România.

În septembrie 2021, cel de-al doilea intake de studenți a început anul I cu o săptămână altfel, de acomodare și învățare.

Andreea Ghiță este Assistant Lecturer în cadrul Academiei, iar rolul său și al echipei din care face parte este acela de a-i învăța pe studenți toate cunostințele de care au nevoie pentru a deveni asistenți medicali și de a le fi suport în parcurgerea acestor 3 ani academici în care ei se formează atât profesional, cât și personal. 

Cu ce este diferită Academia Europeană pentru Asistenți Medicali față de alte școli și facultăți de profil?

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este o facultate fondată de Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA în parteneriat cu Coventry University din UK. Ea este diferită de alte școli și facultăți de profil pentru că, datorită accentului pus pe practică, îi ajută pe studenți să își construiască o carieră în asistența medicală încă din primul an de studii.

Începând cu primul semestru, programa Academiei Europeane pentru Asistenți Medicali este axată pe învățarea practică, iar studenții au ocazia să exerseze toate cunoștințele teoretice acumulate în cel mai modern campus dedicat studiilor medicale din țară.

În plus, procesul de învățare este participativ, datorită sistemului de mentorat 1 la 1, iar după terminarea facultății, studenții vor avea un loc de muncă garantat în Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Ce este Induction Week?

Conceptul de Induction Week a fost preluat din UK, de la Coventry University – partenerul nostru educațional și este săptămâna premergătoare începerii cursurilor. Este o perioadă de acomodare și orientare, în care studenților li se prezintă programul educațional, precum și modul în care vor învăța în perioada următoare.

Ce fel de activități au făcut studenții Academiei Europene pentru Asistenți Medicali în această săptămână?

Studenții au făcut multe activități interesante de cunoaștere și relaționare cu restul colegilor, dar și cu echipa educațională a Academiei, cu care vor lucra pe durata studiilor. De asemenea, l-au cunoscut pe Paul Irving care este Lead Tutor la Coventry University și au avut ocazia să interacționeze cu board-ul facultății.

Totodată, Induction Week a fost cadrul propice să adreseze întrebări și să își clarifice orice nedumerire despre modul în care urmează să se desfășoare cursurile.

Cum și unde se vor pregăti mai departe, studenții Academiei, pentru a deveni asistenți medicali?

Studenții Academiei au ocazia să își însușească deprinderile practice într-un campus ultra modern, ca un spital în miniatură, în care simulatoare și manechine de înaltă fidelitate replică experiența de lucru cu pacienții. Modelul educațional este foarte aplicat, spre exemplu studenții învață o tehnică medicală la cursuri, o exersează în simulatoarele din centrul de training, iar apoi ajung să o observe și să o deprindă în stagiile de practică desfășurate în policlinicile și spitalele din Rețeaua REGINA MARIA.

Toate cursurile se predau în limba engleză de către experți în asistență medicală cu experiență internațională, după curricula Coventry University (UK), iar programul de licență este identic cu cel urmat de studenții din Marea Britanie. Deci, la finalul celor 3 ani poți spune că ai parte de o experiență internațională în România.

Care este viziunea Academiei Europene pentru Asistenți Medicali despre viitorul asistenței medicale și despre rolul asistentului în cadrul sistemului medical?

Noi credem că asistentul medical joacă un rol crucial în îngrijirea pacientului și este o rotiță esențială în angrenajul oricărui sistem medical. Asistentul medical nu oferă doar suport fizic, ci ajunge să cunoască în profunzime fiecare caz în parte și este alături de pacient și din punct de vedere emoțional. Cu timpul, asistenţa medicală va câștigă și mai mult teren în procesul de îngrijire, iar noi, prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să creștem viitorii lideri ai asistenței medicale la standarde internaționale.

Dacă vrei să vezi cum arată cel mai modern campus dedicat asistenței medicale în România, participă evenimentele noastre organizate lunar, online sau offline.


Toate articolele
Icon Subscribe Descarcă broșura!