1. Pot să mă înscriu la facultate în orice perioadă a anului?
Da. Procesul de admitere este deschis permanent pentru clasa a XII-a și pentru absolvenți. Pentru orice întrebare suplimentară ne poți contacta pe adresa: info@nursing-academy.eu
2. Dacă mă încadrez la toate cele 3 burse oferite de Academia Europeană pentru Asistenți Medicali din primul an există riscul să le pierd în următorii ani de facultate?
Singura bursă care trebuie menținută este cea de excelență. După fiecare an academic se acordă o notă finală, iar tu trebuie să ai minim 6 pentru a te încadra din nou la bursă.
3. Dacă pic un examen, ce se întâmplă? Cât mă costă restanța?
Stai liniștit! Îți poți da examenul ulterior, după ce te pregătești mai bine. Din fericire, restanțele nu costă, dar pot avea un impact asupra bursei de excelență.
4. Unde pot să fac practica și cu cine?
Încă de la începutul programului de licență vei avea un mentor care se va ocupa de tot procesul tău de învățare în practică.
5. Avem centre în alte orașe din România sau se vor deschide alte centre?
Momentan activitatea se desfășoară doar în București, atât studiile, cât și practica.
6. Jobul este garantat după finalizarea studiilor?
Da, este. Studenții pot opta pentru a rămâne în Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, în calitate de asistent medical după terminarea studiilor.
7. Dacă locuiesc în UK pot aplica la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali din România, dar fără să mă mut?
Nu. Chiar dacă instituțiile sunt partenere, procesul de recrutare este individual. Aplicația pentru programul de Asistență Medicală din București se face pe site-ul nursing-academy.eu la secțiunea Aplică Aici.
8. Este obligatoriu să mă angajez în București sau pot alege alt oraș, ulterior?
Poți alege și alt oraș pentru angajarea ca asistent medical, după finalizarea studiilor.
9. Care sunt soluțiile de cazare pe care le pot accesa?
Dacă ești din provincie, poți căuta online sau printr-o agenție imobiliară un apartament sau garsonieră pe care să îl/o inchiriezi, pe cont propriu sau alături de un alt coleg/a. Costurile de chirie ar trebui sa varieze intre 150 și 300 EUR/lună.
Alternativa la opțiunea de mai sus este o camera în cadrul unui cămin privat. Poți opta pentru o camera single sau una double, iar prețurile variază între 150 și 350 EUR/lună. Ocuparea locurilor în cămin se face în ordinea înscrierilor. O listă a căminelor private din București se poate găsi pe site-ul caminestudentesti.ro.
10. Unde este sediul Academiei?
Sediul Academiei este în cadrul Spitalului Ponderas, Strada Nicolae G. Caramfil 85A, Etaj 2, București, cod postal 014142.
11. Dacă sunt admis, în cât timp trebuie să-mi confirm locul și cum fac asta?
Dacă ești admis, trebuie să îți confirmi locul în maxim 2 săptămâni, răspunzând prin mail sau telefon la scrisoarea primită din partea noastră. Răspunsul tău poate fi unul pozitiv (Accept și îmi confirm locul), sau unul negativ (Nu accept oferta). Confirmarea locului implică și plata unei taxe de confirmare.
12. Care este deadline-ul de aplicare?
Se aplică pe parcursul întregului an, însă cei care trimit aplicația online în prima parte a anului au șansa de a accesa un număr mai mare de burse.
13. În ce constă interviul de admitere?
Interviul este o primă discuție online sau offline, în limba română și în limba engleză, cu scopul de a te cunoaște mai bine și de a valida diverse aspecte care țin de aplicația ta online (elemente din eseul de motivație personală, sau aspecte legate de experiența academică și extrașcolară). De asemenea, este o prima oportunitate de a începe o comunicare deschisă cu tine, comunicare pe care vrem să o păstrăm pe întreg procesul de admitere și ulterior, pe toată perioada studiilor tale.
14. În ce secții pot lucra după ce voi absolvi acest program?
După absolvirea programului de studiu și obținerea avizului de liberă practică din partea OAMMR, poți opta pentru orice secție medicala. Noi îți vom pune la dispoziție o listă cu posturile deschise la momentul respectiv, iar tu poți să optezi pentru acel/acele post/uri pe care îl/le preferi. În funcție de opțiunea ta, vei fi alocat pe o anumită secție, în urma unui interviu cu un reprezentant al departamentului de recrutare din cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.
15. Care este plafonul pentru venitul familial pentru a obține o bursă socială?
Pentru a beneficia de bursa socială, în valoare de 2500 EUR/an este nevoie să demonstrezi, pe baza adeverințelor de la ANAF, că venitul familiei/aplicantului nu depășește plafonul de 2500 RON net/membru de familie.
16. Pot să lucrez și în spitalele de stat cu această diplomă?
Da, poți să lucrezi atât la stat, cât și la privat.
17. Programul este acreditat în România?
Programul este acreditat în Marea Britanie, iar diploma va putea fi echivalată în România.
18. Dacă nu am B2 pe linie la competențele lingvistice de la BAC, pot să fiu admis?
Da, se poate. O altă modalitate de a îndeplini condițiile pentru nivelul de engleză este un test pentru obținerea unui certificat internațional. Certificările acceptate de noi sunt IELTS, CAE, Toefl sau Duolingo.
19. Când începe anul academic universitar?
Fiecare an academic universitar începe în septembrie, iar data exactă va fi anunțată tuturor studenților.
20. Practica din timpul facultății se plătește separat?
Practica este integrată în programa oferită de Academie și nu se plătește separat.
21. Taxa de școlarizare se poate achita în rate? În câte rate?
Taxa se poate achita în două rate. Prima rată se plătește în momentul primirii acceptului final din partea Academiei (după Bacalaureat, când îți vei confirma locul). A doua rată se plătește la mijlocului primului an de studiu.