Întrebări și răspunsuri

1. Situația generată de virusul COVID-19 este mult mai rea decât ni se prezintă nouă de către autorități? (foarte multe cazuri nedeclarate, lipsa medicamentelor etc)

Nu avem acces la alte informații decat cele oficiale.  Aici o pagina cu informații oficiale ale autorităților: https://stirioficiale.ro/informatii

#

Este dificil sa facem previziuni în acest moment cu privire la evoluția valurilor epidemice. Există mai multe modele de lucru, însă este general acceptat că (mai ales în absența unui vaccin specific), reducerea transmiterii noului coronavirus să se poate realiza prin măsuri adoptate la nivelul comunității (strategii de carantina, izolare, distanțare socială) și prin măsuri riguroase de prevenire și limitare a infecțiilor în unitățile sanitare. Situația curentă nu este în totalitate comparabilă cu epidemia de gripă spaniolă. Condițiile populației de viață și de muncă, sistemul sanitar au beneficiat de progrese remarcabile în ultimele zeci de ani. În plus, nu uitați că gripa spaniolă a circulat în timpul Primului Război Mondial (climat de instabilitate profund nefavorabil)!

#

Probabil ca nu, până în prezent nu au fost descrise astfel de cazuri în legătură cu COVID-19 sau celelalte infecții produse de coronavirusuri.

#
Înscrie-te la newsletter