Întrebări și răspunsuri

1. Ce presupune prezenta la cursuri?

Pentru primul an, timpul petrecut in campus poate fi structurat in urmatorul mod:
Septembrie – Decembrie – in medie 3 zile pe saptamana (campus);
Ianuarie – 1 zi pe saptamana seminar face to face (campus) si 1 zi online/saptamana
Ultima saptamana din Aprilie si 3 saptamani din Mai – 1 zi pe saptamana online
Practica – 1 feb-12 aprilie – 10 saptamani care contine 400 ore de practica;
Practica – 21 iunie-30 august – 10 saptamani care contine 400 ore de practica.
Orele de practica sunt obligatorii, iar programul pentru ele sunt stabilite de student si mentor (mentoratul este 1-la-1).
In plus, studentii ar trebui sa aloce in medie 8-10 h/saptamana pentru studiu individual si pentru pregatirea evaluarilor finale.

# #

Chiar daca Diploma obtinuta in urma Academiei Europene pentru Asistenti Medicali este Diploma de Studii Superioare, nu se poate obtine fara frecventarea cursurilor. Prezenta la cursuri in campus (Spital Ponderas) este obligatorie, iar cursuri online/la distanta se vor face doar in masura in care echipa academica decide acest lucru.

# #

Sediul Academiei este in cadrul Spitalului Ponderas, Strada Nicolae G. Caramfil 85A, Bucuresti, cod postal 014142.

#

Daca esti admis, trebuie sa iti confirmi locul in maxim 2 saptamani, raspunzand prin mail sau telefon la scrisoarea primita dn partea noastra. Raspunsul tau poate fi unul pozitiv (Accept si imi confirm locul), sau unul negativ (Nu accept oferta). Confirmarea locului implica si plata unei taxe de confirmare.

# #

Se aplică pe parcursul intregului an, însa cei care trimit aplicația online până în 15 decembrie, vor putea ulterior accesa un număr mai mare de burse. Al doilea deadline este 15 aprilie – pentru a doua parte a alocării burselor, iar al treilea este 15 iunie – pentru ultimele burse aferente anului academic respectiv.

# #

Interviul este o primă discuție online, în limba română și in limba engleză, cu scopul de a te cunoaște mai bine și de a valida diverse aspecte care țin de aplicația ta online (elemente din eseul de motivatie personala, sau aspecte legate de experienta academica si extrascolara). De asemenea, este o prima oportunitate de a incepe o comunicare deshisa cu tine, comunicare pe care vrem sa o pastram pe intreg procesul de admitere si ulterior, pe toata perioada studiilor tale.

# # #

Dupa absolvirea programului de studiu si obtinerea avizului de libera practica din partea OAMMR, poti opta pentru orice sectie medicala va fi disponibila atunci. Noi iti vom pune la dispozitie o lista cu posturile deshise la momentul respectiv, iar tu poti sa optezi pentru acel/acele post/uri pe care il/le preferi. In functie de optiunea ta, dar si de competentele tale profesionale, vei fi alocat pe o anumita sectie, in urma unui interviu cu un reprezentant al departamentului de recrutare din cadrul REGINA MARIA.

# # # #

Nu există un plafon, oricine este încurajat să aplice, să ne trimită declarații financiare de venit ale părinților/aparținătorilor/tutorilor legali (pe ultimele 12 luni, de la Anaf sau un angajator), iar noi vom analiza fiecare situație financiară în parte.

# # # #

Da, poti sa lucrezi atat la stat, cat si la privat.

# # #

Da, daca optezi pentru acest lucru la inceputul anului 1 de studiu, prin semnarea unui pre-contract de munca cu REGINA MARIA.

# # #

Programul este acreditat in Marea Britanie, iar diploma va putea fi echivalata in Romania.

# # #

Pentru ca academia este acreditata de Coventry University din Marea Britanie. Pentru a fi facultate, institutia ar trebui acreditata de Ministerul Educatiei din Romania.

# #

Da, se poate. Alte modaliăți de a îndeplini condițiile pe nivelul de engleză pot fi un certificat recunoscut internațional. Cele acceptate de noi sunt IELTS, CAE, Toefl sau Duolingo.

# # #

Anul universitar pentru anul 1 începe în a doua săptămână din luna Septembrie. Anul 2 și 3 încep în a treia săptămână din Septembrie.

# # #

Structura anului universitar este o combinatie de module teoretice (aprox 25%), cu module practice (aprox 75%). Practica se imparte in doua categorii: practica manevrelor invazive pe pacient, care se desfasoara in Centrul de Training si Simulare din cadrul Spitalului Ponderas, respectiv practica manevrelor neinvazive pe pacient, care se desfasoara la patul pacientului, in diverse sectii de spital si policlinici REGINA MARIA. 

Toate informatiile referitoare la denumirea modulelor teoretice si practice vor fi disponibile pe site, insa in momentul acesta, datorita pandemiei de Coronavirus, pentru siguranta viitorilor nostri studenti, este posibil sa regandim intreaga structura a anului univeristar si sa comunicam modificarile atat pe site, cat si direct cu el.

# # #

Practica este integrata in programa oferita de Academie si nu se plateste separat.

# # #

Taxa se poate achita in doua rate. Prima rata se plateste in momentul primirii acceptului final din partea Academiei (dupa Bacalaureat, cand iti vei confirma locul). A doua rata se plateste la mijlocului primului an de studiu.

# # #

Daca esti din provincie, poti cauta online sau printr-o agentie imobiliara un apartament sau garsoniera pe care sa il/o inchiriezi, pe cont propriu sau alaturi de un alt coleg/a. Costurile de chirie ar trebui sa varieze intre 150 si 200 Eur/luna.

Alternativa la optiunea de mai sus este o camera in cadrul unui camin privat. Poti opta pentru o camera single sau una double, iar preturile variaza intre 150 si 350 Eur. Ocuparea locurilor în cămin se face în ordinea înscrierilor. O lista a caminelor private din Bucuresti se poate gasi pe site-ul caminestudentesti.ro.

# # #
Icon Subscribe Descarcă broșura!