Util, dar și entertaining – Seriale și filme din care poți învăța mai multe despre domeniul medical

Felicitări, ai mai trecut de un hop! Probabil tocmai ai terminat șirul lung de teste, examene sau zile ocupate și acum, vrei să te mai și relaxezi. Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă din care să te poți inspira, dar și distra: citește în articolul nostru la ce filme sau seriale să pui pe listă pentru a descoperi mai multe despre domeniul medical sau carierele sale.

Tu pe câte dintre ele le știai deja?

Cel mai recent serial pe care ți-l recomandăm este chiar despre asistența medicală – Nurses, lansat în 2020. Seria urmărește cinci tineri asistenți care lucrează în primele linii ale spitalului St.Mary din Toronto, Canada și care își dedică viața pentru a-i ajuta pe ceilalți. În același timp, ei sunt și în căutarea modalităților în care să se ajute și pe ei, ajungând la un echilibru. 

Poți vedea aici un trailer al serialului:

Dacă îți plac mai mult documentarele, îți recomandăm The American Nurse, din anul 2014. Filmulexplorează unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă America, dar care sunt întâlnite la nivel global – îmbătrânirea, sărăcia, închisorile – prin prisma muncii și vieții asistentelor. Este o examinare a oamenilor reali care va schimba modul în care ne gândim la asistenți medicali și cum ne luptăm cu provocările vindecării și ce înseamnă să îngrijești.

Acest proiect include și o carte cu multe premii și o serie continuă de interviuri, toate cu scopul de a da o voce mai puternică importanței asistenților medicali. New York Times a numit documentarul „O odă pentru asistentele care și-au pus pacienții pe primul loc zilnic … Fiecare dintre povești vă va atinge inimile.”

Poți vedea aici trailer-ul acestei povești:

Îți plac filmele istorice? Poți urmări atunci Florence Nightingale, filmul despre pionera asistenței medicale și unul dintre „înger al milosteniei” din istorie, care își respinge viața privilegiată din Anglia victoriană pentru a se dedica îngrijirii soldaților britanici pe timpul războiului din Crimeea.

Vrei să afli mai multe despre cariera în domeniul medical și din punctul de vedere al empatiei? Acesta este cuvântul cheie din filmul Patch Adams, cu Robin Williams actor principal, care ne-a învățat că râsul este uneori cu adevărat cel mai bun medicament și cât de mult contează conexiunea cu pacienții. 

Cu 117 nominalizări și 31 de premii, serialul Scrubs a câștigat aprecieri și pentru acuratețea în care folosește termenii medicali și acuratețea practicilor medicale. Serialul urmează povestea lui John Michael „J.D.” Dorian în timp ce își începe cariera medicală și întâmplările angajaților dintr-un spital didactic. Titlul este un joc folosind termenul „scrubs” (=costum medical) și subliniază începuturile personajelor, care încep ca interni.

Anatomia lui Grey este un nume faimos nu doar în rândul serialelor cu temă medicală. Episoadele din cele 14 sezoane explorează viața stagiarilor, îndrumătorilor și rezidenților care evoluează ca și medici, în timp ce încearcă să își mențină viețile personale și relațiile în echilibru. Titlul este derivat din manualul faimos de anatomie umană „Gray’s Anatomy”, scris de către Henry Gray. 

Ultimul, dar nu cel din urmă – Doctor House. Serialul este centrat în jurul Dr. Gregory House, geniul medical nonconformist care conduce o echipă de diagnosticieni. House se contrazice deseori cu superiorii săi sau cu echipa sa medicală, deoarece ipotezele sale despre condiția pacienților se bazează de multe ori pe intuiție și teorii ingenioase. Serialul este distribuit în 66 de țări și a luat titlul de cel mai urmărit serial din 2008, iar mulți critici îl consideră cel mai bun serial medical.

Cum ar fi să îți aduci pasiunea pentru domeniul medical un pas mai departe și să vezi cum poți avea chiar tu o carieră de succes în acest domeniu, la fel ca protagoniștii acestor seriale și filme?

Dacă vrei să afli chiar mai multe despre o carieră în domeniul medical și rolul asistentului medical, ai alături experții cărora să le adresezi curiozitățile tale! Ei te așteaptă la webinariile noastre pe teme de interes medical, dar și la Virtual Open Doors – în care afli mai multe despre cum ar arăta parcursul tău ca student la facultatea noastră. 

Toate articolele