Studenția la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali: povestea Cristianei

Tu cum îți imaginezi experiența facultății? Practica pe echipamente de ultimă generație, profesioniști din cea mai modernă rețea de sănătate care îți predau și sesiuni de mentorat?

Cristiana Dinescu este studentă în anul întâi la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și îți spune cum arată studenția la cea mai modernă facultate de asistență medicală din România.

1. Ce te motivează să studiezi asistența medicală?

Dorința de a ajuta oamenii, gândul că pot să fac un bine. Cred că prin această profesie pot să am un impact real asupra persoanelor din jurul meu și îmi doresc să contribui la salvarea, îngrijirea și recuperarea pacienților.

2. De ce ai ales Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și nu altă facultate?

Am ales să studiez la Academie în primul rând datorită beneficiilor pe care le oferă, atât la nivel personal, cât și profesional. Mi-a atras atenția accentul pus pe practică, șansa de a petrece 6 săptămâni în fiecare semestru în secții de spital sau clinici din Rețeaua REGINA MARIA.

Un alt motiv care m-a făcut să aleg această facultate este modelul educațional și predarea în limba engleză. Constant practici ceea ce înveți și te dezvolți în centrul de simulare, folosind manechine de ultima generație.

3. Cum e să fii studentă la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali?

Fiecare zi vine cu noi oportunități de învățare. Timpul pe care îl petrec în practică mă face să simt cu adevărat ce înseamnă sa fii un asistent medical și îmi permite să descopăr lucruri noi într-un mod interactiv. Avem acces la diverse manechine și aparaturi prin care putem exersa orice: de la scenarii medicale, până la comunicarea și interacțiunea cu pacienții.

În plus, modulele teoretice diferă de sistemul românesc și sunt bazate pe modelul educațional britanic. Cursurile sunt predate de către o echipă de profesori cu o experiență vastă în domeniu, care ne ghidează la fiecare pas.

4. Ai o idee acum despre ce specialitate ți-ai dori să urmezi după absolvire?

După absolvire mi-ar plăcea să aleg secția de urgențe sau ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), una dintre cele mai solicitante secții într-un spital. Asistenții medicali din această secție asigură condițiile necesare intervențiilor chirurgicale și a îngrijirii postoperatorii, dar și supravegherea pacienților în stare critică. 

Totuși, sunt nerăbdătoare să descopăr toate specializările! Prin intermediul sesiunilor de practică am ocazia ca până la finalul studiilor să experimentez mai multe secții și să iau decizia potrivită.

Dacă îți dorești să descoperi și tu mai multe despre această carieră, te așteptăm la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali!?

Vino să vezi cum arată campusul nostru la Săptămâna Altfel, între 12 și 14 aprilie. Dacă nu ești din București, te poți înscrie oricând le evenimentele noastre online de AICI. ?

See you soon!??

Toate articolele