Studenția la cea mai modernă facultate de asistență medicală: povestea Elenei

Ca viitor student, e firesc să ai o mulțime de întrebări înainte de a face pasul cel mare. De la sesiuni de lectură, la seminare și laboratoare, oare cum arată experiența de student?

Elena Iancovici este studentă în anul doi la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și îți răspunde la toate curiozitățile despre studii & studenție.

1. Cum ți-ai dat seama că-ți dorești să devii asistent medical?
Încă din copilărie am avut ocazia de un contact direct cu această meserie prin intermediul mamei mele, care a fost asistent medical.
În jurul vârstei de 10 ani, după multe rugăminți, am reușit să am acces în secția de ATI în care mama mea profesa în acel moment. Aceasta este una dintre amintirile mele preferate din copilărie. Îmi aduc aminte și acum că mi-aș fi dorit să nu mai ies de pe secție. Așa mi-am dat seama că îmi doresc să conturez o carieră în sistemul medical. Cu toate acestea, nu pot spune că mă bucurăm de finalizarea liceului pentru a-mi începe facultatea, deoarece niciuna dintre facultățile din acest domeniu din România nu aveau ceea ce îmi doream eu. Îmi doream ceva diferit și acesta este motivul pentru care am devenit studentă la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali.

2. Cum e să fii studentă la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali?
Studenția la Academie este una foarte fun, dar și challenging.
Nu seamănă absolut deloc cu sistemul universitar din România. În primul rând, se învață la un nivel înalt, internațional. Materia nu se axează doar pe anatomie/fiziologie, ci foarte mult pe empatizarea cu pacientul și oferirea unei îngrijiri holistice. La Academie nu există sesiune! La scurt timp după terminarea modulului (a unei materii) urmează și examenul. Ceea ce ajută foarte mult studenții să nu fie stresați că au de învățat pentru 6 materii deodată.

3. Care au fost unele dintre cele mai meaningful experiențe ale tale, ca student al Academiei?
Cele mai meaningful experiențe pot spune că le-am trăit în stagiile de practică din spitale. Nimic nu se compară cu primele contacte directe cu pacientul, din postura de viitor asistent medical.

4. Cum ai descrie experiența practicii în spitalele Regina Maria?
Practica este un element cheie în programul Academiei și unul dintre motivele principale pentru care mi-am ales acest program universitar.
Am avut ocazia de a practica în toate cele 3 spitale Regina Maria din București și pot spune că încă după prima sesiune de practică am rămas speechless. Mentorii sunt foarte prietenoși și dornici să ne ajute să ne dezvoltăm, pacienții sunt receptivi și bucuroși să vadă noi generații practicând, iar locațiile și aparatura existentă ne ajută să practicăm la standarde înalte.

Meseria de asistent medical este despre provocări și în același timp, despre pasiune. Dacă empatizezi cu gândurile Elenei și îți dorești să ai o carieră în acest domeniu, te așteptăm la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali!

Vino să vezi cum arată campusul nostru la SĂPTĂMÂNA ALTFEL, între 12-14 aprilie. Dacă nu ești din București, te poți înscrie oricând la evenimentele noastre online de AICI.💻

See you soon!👋🏻

Toate articolele