Tips-uri sprijinite de medicină și știință care te ajută să înveți orice mai ușor!

Până acum, s-au făcut multe studii despre modurile care ajută studenții să învețe mai rapid. Pastile cu Ginkgo biloba pentru memorie, odihnă și stilul de viață sănătos, folosirea culorilor sau multe altele. Poate că aceste modalități ajută, dar cum ar fi ca studenția să fie despre învățare ușoară, direct prin practică și activități captivante?

Ca student, timpul este limitat – de aceea este important să obții cea mai mare valoare educațională din timpul disponibil. Viteza de învățare nu este singurul factor important. Studenții trebuie să poată să-și amintească cu exactitate informațiile pe care le învață și să le utilizeze eficient într-o mare varietate de situații. Studiul eficient nu este o minune care se întâmplă peste noapte, dar aceste moduri diferite de învățare aduc într-adevăr un impact pozitiv pe parcursul timpului! De aceea, investiția în ele merită și aduce rezultate înzecite.

Continuă să înveți (și să practici) lucruri noi

Un mod sigur de a deveni un student mai eficient este de a continua să înveți. Într-un articol publicat în Nature, a fost raportat că persoanele care au învățat să jongleze au crescut cantitatea de materie cenușie în lobii lor occipitali, zona creierului care este asociată cu memoria vizuală. Când acești indivizi au încetat să-și exerseze noua abilitate, această materie cenușie a dispărut. Deci, dacă înveți un skill nou, este important să continui practicarea lui pentru a menține câștigurile pe care le-ai obținut. Acest fenomen „folosește sau pierzi” implică un proces cerebral cunoscut sub numele de „tăiere”. Anumite căi din creier sunt menținute, în timp ce altele sunt eliminate. Dacă vrei ca noile informații pe care tocmai le-ai învățat să rămână, continuă să le practici și să le repeți.

Așadar, este benefic să încerci și să înveți mereu lucruri noi, pentru a-ți păstra mintea tânără și antrenată. Un exemplu bun este și practicarea unei limbi străine, mai ales în timpul studiului. Știai că studiul într-o limbă străină te ajută să gândești mai logic și sistematizat? Informația este gândită de mai multe ori la nivel inconștient, fiind și tradusă în proces. Studiile au arătat că folosirea unei limbi străine ne dezvoltă capacitatea de gândire!

Învățarea în multiple moduri

Un alt mod de dezvoltare este să înveți în mai multe feluri. În loc să asculți doar profesorii, care implică învățare auditivă, găsește o modalitate de a reîncărca informația atât verbal cât și vizual. Aceasta poate implica sesiunile practice, testarea cunoștințelor învățate prin cartonașe sau cu o serie de întrebări, luarea de notițe vizuale sau desenarea unei scheme în minte. Învățând în mai multe feluri, îți stabilizezi mai bine cunoștințele în minte. Potrivit cercetătorului Judy Willis, „Cu cât sunt mai multe regiuni ale creierului care stochează date despre un subiect, cu atât există mai multă interconexiune. Această redundanță înseamnă că studenții vor avea mai multe oportunități de a extrage biți de date conexe din multiplele lor zone de stocare ca răspuns. Această referire încrucișată a datelor înseamnă că am învățat, mai degrabă decât doar memorat.”

Învățarea practică

Pentru mulți studenți, învățarea implică de obicei citirea manualelor, participarea la prelegeri sau cercetări în bibliotecă și pe Web. Deși este important să vezi informațiile și să le notezi, punerea în practică a noilor cunoștințe și abilități poate fi una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți învățarea. Dacă încerci să dobândești o nouă abilitate, concentrează-te pe acumularea de experiență practică.

Cum ar fi ca întregul tău proces de învățare să fie la o facultate unde 75% din ce înveți este practic, direct de la experți și unde ai ocazia să folosești tehnologii de top pentru a sedimenta ce înveți? În plus, faci cursurile cu profesori străini și în engleză, câștigând o perspectivă internațională.

Această realitate este acum posibilă, te așteptăm la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali! Vino să înveți cu un program demn de secolul 21 și să îți accelerezi învățarea!

Spor în parcursul tău academic!

Toate articolele