Viața de student la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

Unii dintre voi poate vă pregătiți deja de admitere, alții încă vă gândiți dacă ăsta e drumul pe care vreți să-l urmați. Indiferent de postura în care te afli, sigur ai întrebări!

Alexandru Costache este student în anul întâi la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și îți răspunde la toate curiozitățile despre studenția la cea mai modernă facultate de asistență medicală din România.

1. Ce calități trebuie să ai ca să devii asistent medical?
Din câte am observat până acum în practică, dar și din modulele teoretice, un asistent medical trebuie să fie empatic, comunicativ, să aibă spirit de echipă. De asemenea, e foarte important să aibă dexteritate și să nu cedeze sub presiune.

2. Cum ai descoperit Academia Europeană pentru Asistenți Medicali?
Personal, am descoperit facultatea printr-un Ad de pe Instagram. Site-ul Academiei și ideea implementării modelului britanic educațional în România mi-a atras atenția, prin urmare am ajuns să particip la foarte multe workshop-uri sau webinarii, dar și la Open Doors, moment în care m-am decis că aici vreau să studiez.

3. Ce îți place cel mai mult la facultate?
Îmi place faptul că este foarte modernă, cu multe manechine și dispozitive high-tech. E un plus că 75% din facultate este practică și sunt simulate foarte multe situații reale. Unul dintre skill-urile pe care pot spune că l-am stăpânit în centrul de simulare și care este foarte de folos este resuscitarea prin CPR, dar și administrarea medicamentației intramuscular.

Am fost mereu pasionat de limba engleză sau de învățatul în limba engleză, așadar acesta este un alt aspect care îmi place foarte mult la facultate.

4. Cum e să fii student în cel mai modern campus medical?
Este foarte cool că poți practica în siguranță manevre sau proceduri pe manechine, pentru a le perfecționa, până la contactul cu un pacient real. Cel mai uimitor aspect, și totodată cel mai popular, este robotul Apollo care poate simula orice scenariu din viața unui pacient. Pe mine m-a uimit foarte mult un moment în care unul dintre profesori l-a programat pe Apollo să între în comă diabetică, urmărindu-i în acest timp semnele vitale și comportamentul/simptomatologia.

5. Ce sfaturi ai pentru elevii interesați de asistența medicală?
Va sfătuiesc să vă înscrieți la cât mai multe webinarii și workshop-uri organizate de Academie deoarece sunt foarte interactive și mie unul mi-au fost foarte de folos în alegerea facultății. Domeniul medical este incredibil, iar diversitatea pacienților și cazurilor nu o să te facă niciodată să te plictisești de o carieră în acest domeniu.

Dacă urmezi sfaturile lui Alexandru și îți dorești să descoperi mai multe despre această carieră, te așteptăm la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali!🏥

Vino să vezi cum arată campusul nostru la Săptămâna Altfel, între 12 și 14 aprilie. Dacă nu ești din București, te poți înscrie oricând la evenimentele noastre online de AICI. 💻

See you soon!👋🏻

Toate articolele